FONDEN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Med den internationella rätten som verktyg

Lars Helmersson från Peace Brigades International (PBI), en av Colombiagruppens medlemsorganisationer med observatörsstatus, har varit på privat resa till Colombia. Vi publicerar här hans korta berättelse:

Med en bakgrund som volontär för Peace Brigades International (PBI) i Colombia under fyra ettårsperioder mellan 1995 och 2004 har jag många personliga vänner i Colombia som jag brukar besöka i slutet av varje år.

När jag för några veckor sedan träffade en av dem, advokaten Harold Mosquera i Cali, berättade han om sitt stöd till en ung musikintresserad kille (artistnamn ”Baby John”) för att producera reggaeton videos, med förbehållet att Harold skulle få skriva texterna. Resultaten har blivit mycket bra och jag tycker de förtjänar att spridas.

Videon ”El Desplazado” vann första pris i en tävling utlyst av ”Centro de Memoria Histórica” och Harold berättade att en del närvarande internflyktingar grät av rörelse när de såg den.

”El Desplazado”, interprete: ”Baby John”, texto: Harold Mosquera Rivas
http://www.youtube.com/watch?v=FHjWF9RFg-U

Senare gjorde de videon, ”La Paz en Havanna”, till stöd för fredsprocessen, en ståndpunkt som inte borde vara kontroversiell i Sverige.

”La paz de Habana”, interprete: ”Baby John”, texto: Harold Mosquera Rivas
http://www.youtube.com/watch?v=rjVr9c5eO5Q

Om oss

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) verkar för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, samhällets aktörer har hög kunskap om sitt ansvar och varje människa är medveten om sina rättigheter, samt har verktyg för att utkräva dem.

© 2011 Fonden för mänskliga rättigheter. All Rights Reserved.

Kontakta oss

Postadress:
Box 1058
101 39 Stockholm

Besöks/leveransadress:
Klara södra kyrkogata 1
111 52 Stockholm

Fakturaadress:
Fonden för mänskliga rättigheter
PUN1459
FE601
107 76 Stockholm

Epost: info(a)humanrights.se

Övrigt

MR-Fonden har tyvärr ingen möjlighet att ta emot projektansökningar.

Huvudman
Sensus-logo.png
MR-Fonden är huvudman för
Samarbetspartners
MR-dagarna-logo.jpg