FONDEN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Med den internationella rätten som verktyg

Foto: El Espectador

Foto: El Espectador

Inbjudan till öppet samtal `Chocó mellan tvångsförflyttningar och statlig frånvaro`

Fredsförhandlingarna mellan den colombianska regeringen och FARC-gerillan fortsätter men den väpnade konflikten är närvarande på flera områden i Colombia och en allmän uppfattning i det colombianska civilsamhället är att en våg av våld kommer att följa fredsförhandlingarnas fortskridande.

Den 16:e oktober bjuder Colombiagruppen till ett öppet samtal med den katolska prästen Sterlin Londoño Palacios som besöker Sverige för att uppmärksamma situationen i Chocó. Området ligger i nordvästra Colombia och som har varit sedan länge ett av – den colombianska staten mest övergivna – områdena i landet. Regionen har drabbats hårt av den väpnade konflikten och mer än fyra tusen personer har tvingats fly från sina hem efter väpnade stridigheter i år, samtidigt som neo -paramilitära grupperna konsolidera sitt verksamhet i området.

Den katolska kyrkan har tillsammans med ett flertal civilsamhällesorganisationer från regionen Chocó gått samman i en kampanj under namnet S.O.S Chocó. Genom kampanjen vill man öka medvetenheten om problemen och ställa krav på att den colombianska staten uppfyller sin skyldighet att garantera mänskliga rättigheter och internationell humanitär rätt.

För anmälningar och ytterligare information om evenemanget, kontakta Claudia Polo, claudia.polo@humanrights.se.   Mobil: 070-559 53 42Språk: Spanska/Svenska

Välkommen!

Datum: Torsdagen den 16 oktober | Tid:18:00 -20:00|Plats: Sensus Möte | Klara Södra kyrkogata 1, 9Tr | 11152 Stockholm

Om oss

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) verkar för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, samhällets aktörer har hög kunskap om sitt ansvar och varje människa är medveten om sina rättigheter, samt har verktyg för att utkräva dem.

© 2011 Fonden för mänskliga rättigheter. All Rights Reserved.

Kontakta oss

Postadress:
Box 1058
101 39 Stockholm

Besöks/leveransadress:
Klara södra kyrkogata 1
111 52 Stockholm

Fakturaadress:
Fonden för mänskliga rättigheter
PUN1459
FE601
107 76 Stockholm

Epost: info(a)humanrights.se

Övrigt

MR-Fonden har tyvärr ingen möjlighet att ta emot projektansökningar.

Huvudman
Sensus-logo.png
MR-Fonden är huvudman för
Samarbetspartners
MR-dagarna-logo.jpg