FONDEN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Med den internationella rätten som verktyg

Nyheter

Ulrika Strand ny generalsekreterare för Fonden för mänskliga rättigheter

”Med civilsamhällets krympande utrymme på många platser i världen är det viktigare än någonsin att lyfta fram de mänskliga rättigheterna. Fonden för mänskliga rättigheters sätt att arbeta tillsammans med partners i Sverige och internationellt ligger mig varmt om hjärtat”.

Ulrika kommer närmast från en tjänst som tf generalsekreterare på Fonden för mänskliga rättigheter efter att ha haft olika tjänster inom organisationen. Innan hon började på Fonden för mänskliga rättigheter arbetade hon bland annat på UNHCR i Colombia och på olika civilsamhällesorganisationer i Storbritannien.

”Jag har sett Fonden för mänskliga rättigheter utvecklas och specialisera sig och jag tycker vårt särskilda fokus på upprättelse för människorättskränkningar och ekonomiska, sociala och kulturella frågor ligger väl i tiden. Det är frågor som påverkar oss alla oavsett om vi bor i Sverige eller på andra platser i världen. Utmaningen nu är att visa hur de mänskliga rättigheterna kan användas rent konkret – i kommuner, av regeringar, hos civilsamhället – så att de blir effektiva redskap. Det ser jag fram emot att bidra till”.

 

Ulrika GS

 

 

Datum: 17 Nov, 2017
Om oss

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) verkar för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, samhällets aktörer har hög kunskap om sitt ansvar och varje människa är medveten om sina rättigheter, samt har verktyg för att utkräva dem.

© 2011 Fonden för mänskliga rättigheter. All Rights Reserved.

Kontakta oss

Postadress:
Box 1058
101 39 Stockholm

Besöks/leveransadress:
Klara södra kyrkogata 1
111 52 Stockholm

Fakturaadress:
Fonden för mänskliga rättigheter
PUN1459
FE601
107 76 Stockholm

Epost: info(a)humanrights.se

Övrigt

MR-Fonden har tyvärr ingen möjlighet att ta emot projektansökningar.

Huvudman
Sensus-logo.png
MR-Fonden är huvudman för
Colombiagruppen
Samarbetspartners
MR-dagarna-logo.jpgTHS