FONDEN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Med den internationella rätten som verktyg

Nyheter

Skriftsläpp avslutar kampanjen om regionala människorättssystem

MR-Fonden har släppt skriften ”On human rights protection in Africa and the Americas: A guide to why regional human rights systems are important and how they can be supported”.

Förra året inledde MR-Fonden kampanjen ”Vad är regionala människorättssystem och varför är de viktiga?” för att synliggöra vikten av regionala människorättssystem, med fokus på Afrika och den amerikanska regionen, som komplement till FN-systemet.

skriften2

Kampanjen inleddes med att vi genomförde intervjuer med Annika Ben David (MR- och demokratiambassadör), Björn Tunbäck (Reportrar utan gränser), Camilla Ottosson (Sida) och Carolina Poggio (Plan Sverige), som sedan delades i våra sociala medier. Klicka på respektive namn för att läsa intervjun.

Under våren och hösten delade vi information om de olika regionala människorättssystemen och bjöd in till ett seminarium i oktober. Jomary Ortegón från CCAJAR och Gaye Sowe från IHRDA deltog med expertkunskap, vår styrelseledamot Anders Kompass modererade och Annika Ben David höll öppningsanförandet.

Vi avslutar kampanjen med att släppa en informationsskrift om de interamerikanska och afrikanska människorättssystemen och vill passa på att tacka samtliga som deltagit i kampanjen under det gångna året.

Skriften finns att läsa på vår hemsida och du hittar den i sin helhet här. Den kommer även att delas ut under höstens MR-dagar i november.

Vi hoppas att kampanjen har inspirerat till ökat intresse och förståelse för vad regionala människorättssystem är och varför de är viktiga. MR-Fonden erbjuder även utbildningar inom området regionala människorättssystem. För mer information kontakta oss gärna på info@humanrights.se.

Datum: 18 Maj, 2018
Om oss

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) verkar för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, samhällets aktörer har hög kunskap om sitt ansvar och varje människa är medveten om sina rättigheter, samt har verktyg för att utkräva dem.

© 2011 Fonden för mänskliga rättigheter. All Rights Reserved.

Kontakta oss

Postadress:
Box 1058
101 39 Stockholm

Besöks/leveransadress:
Klara södra kyrkogata 1
111 52 Stockholm

Fakturaadress:
Fonden för mänskliga rättigheter
PUN1459
FE601
107 76 Stockholm

Epost: info(a)humanrights.se

Övrigt

MR-Fonden har tyvärr ingen möjlighet att ta emot projektansökningar.

Huvudman
Sensus-logo.png
MR-Fonden är huvudman för
Colombiagruppen
Samarbetspartners
MR-dagarna-logo.jpgTHS