FONDEN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Med den internationella rätten som verktyg

Nyheter

Colombiagruppen bjuder in till gratis filmvisning och samtal 12 december

Colombiagrupppen bjuder till filmvisning av dokumentären som journalisten och regissören Natalia Orozco gjorde om fredsförhandlingar mellan den colombianska regeringen och FARC gerillan på Kuba. Efterföljande samtal med Hendrine Rotthier från nätverket Oidhaco, hon pratar om rapporten som detta nätverk publicerade i samarbete med la Taula Catalana om det första året av implementering av fredsavtalet i Colombia.Läs mer »

Datum: 30 Nov, 2017

MR-Fonden söker praktikant till våren 2018

Som praktikant hos oss erbjuder vi en spännande arbetsplats där du får en god inblick i det nationella och det internationella arbetet som sker inom en människorättsorganisation. Vi söker dig som har studerat mänskliga rättigheter, juridik med fokus på folkrätt eller ett annat ämne med relevant inriktning.Läs mer »

Datum: 29 Sep, 2017

Fonden för mänskliga rättigheter söker generalsekreterare

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) är en religiöst och politiskt obunden stiftelse som bildades 1991. Verksamheten syftar till att öka respekten för och skyddet av de mänskliga rättigheterna i Sverige och internationellt. Detta görs genom utbildning, gransknings- och påverkansarbete samt internationellt samarbete med människorättsorganisationer. MR-Fonden har två huvudsakliga fokusområden: ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter samt [...]Läs mer »

Datum: 15 Aug, 2017

Frukost och samtal: ”Konfliktoffren och övergångsrättvisa”

Torsdagen den 22:e juni bjuder Fonden för mänskliga rättigheter och Colombiagruppen på frukost och samtal med Olga Lilia Silva, advokat och chef för organisationen Humanidad Vigente som arbetar för att försvara de mänskliga rättigheterna för konfliktoffren i Colombia genom bland annat juridiskt stöd till processer för återlämning av stulna marker i de sydvästra delarna av [...]Läs mer »

Datum: 14 Jun, 2017

Kampanj: Regionala MR-system

Klicka in här för att läsa intervjun med Carolina Poggio och vad hon har att säga om regionala människorättssystem. Där hittar du även mer information om de afrikanska och interamerikanska människorättssystemen och varför vi dragit igång denna kampanj.Läs mer »

Datum: 25 Maj, 2017

Kampanj: Regionala MR-system

Klicka in här för att läsa intervjun med Camilla Ottosson och vad hon har att säga om regionala människorättssystem. Där hittar du även mer information om de afrikanska och interamerikanska människorättssystemen och varför vi dragit igång denna kampanj.Läs mer »

Datum: 18 Maj, 2017

Kampanj: Regionala MR-system

Klicka in här för att läsa intervjun med Björn Tunbäck och vad han har att säga om regionala människorättssystem. Där hittar du även mer information om de afrikanska och interamerikanska människorättssystemen och varför vi dragit igång denna kampanj.Läs mer »

Datum: 11 Maj, 2017

Kampanj: Regionala MR-system

Klicka in här för att läsa intervjun med Annika Ben David och vad hon har att säga om regionala människorättssystem. Där hittar du även mer information om de afrikanska och interamerikanska människorättssystemen och varför vi dragit igång denna kampanj. Läs mer »

Datum: 4 Maj, 2017

Debattartikel i Dagens Samhälle

"Det har snart gått ett år sedan FN:s granskning och vi kräver att regeringen klargör hur de ser på ESK-kommitténs rekommendation. Kommer Sverige att leva upp till det människorättsansvar vi har för utsatta romer från andra EU-länder när de är i Sverige?"Läs mer »

Datum: 4 Apr, 2017

Sök praktik på MR-Fonden

vi erbjuder en spännande arbetsplats där du får en god inblick i det nationella och det internationella arbetet som sker inom en människorättsorganisation. Vi söker dig som har studerat mänskliga rättigheter, juridik med fokus på folkrätt eller ett annat ämne med relevant inriktning. Sök senast den 16 april!Läs mer »

Datum: 27 Mar, 2017

Ännu en människorättsförsvarare har mördats i Colombia

Yoryanis Isabel Bernal Varela, hittades mördad torsdagen den 26 januari i södra Valledupar. Enligt vittnen var det beväpnade män på motorcykel som sköt henne i huvudet*. Denna människorättsförsvarare tillhörde urfolksgruppenWiwa från Sierra Nevada de Santa Marta i norra Colombia där hon arbetade för urfolkskvinnors rättigheter samt stödde Wiwas delegation i Riohacha, Guajira. - Vi har [...]Läs mer »

Datum: 23 Feb, 2017

Civilsamhället blåslampa när staten brister i erkännande av mr-kränkningar

Idag släpper MR-Fonden skriften ”The Truth from Below – Alternative Truth Seeking Experiences from Sweden, Colombia and Burma” Där det finns en brist från regeringens sida att ta itu med övergrepp av mänskliga rättigheter tar civilsamhället ibland saken i egna händer. Idag släpper MR-Fonden en skrift om just detta – hur kan civilsamhället arbeta för [...]Läs mer »

Datum: 16 Feb, 2017
Om oss

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) verkar för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, samhällets aktörer har hög kunskap om sitt ansvar och varje människa är medveten om sina rättigheter, samt har verktyg för att utkräva dem.

© 2011 Fonden för mänskliga rättigheter. All Rights Reserved.

Kontakta oss

Postadress:
Box 1058
101 39 Stockholm

Besöks/leveransadress:
Klara södra kyrkogata 1
111 52 Stockholm

Fakturaadress:
Fonden för mänskliga rättigheter
PUN1459
FE601
107 76 Stockholm

Epost: info(a)humanrights.se

Övrigt

MR-Fonden har tyvärr ingen möjlighet att ta emot projektansökningar.

Huvudman
Sensus-logo.png
MR-Fonden är huvudman för
Colombiagruppen
Samarbetspartners
MR-dagarna-logo.jpgTHS